Tip na čerstvý šípkový čaj

30. září 2014 v 18:47 | Amálka |  > Z přírody
Přírodně nasládlá chuť a jemná ovocná vůně, načervenalá barva, zdraví v každém doušku… takový je čerstvý šípkový čaj. Právě nastala ta nejvhodnější doba pro sběr, a každému, kdo chodí občas do přírody, určitě neunikly keře obsypané červenými plody. Pokud si šípky nasbíráme, můžeme je buďto pracně zbavit peciček a usušit, nebo si z nich ihned uvařit výborný čerstvý čaj.



Jak ho připravuji já?
Když přijdu z procházky, šípky umyji ve dřezu, dám do hrnce se studenou vodou, přivedu k varu a vařím do měkka. Poté hrnec odstavím a nechám takto stát přes noc. Ráno přecedím a popíjím k snídani. Takto uvařený čaj mi vydrží i 3 dny. Je to skvělá podzimní prevence!
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama