Dýňový koláč

31. října 2014 v 19:41 | Amálka |  > Amálka za plotnou
Před pár dny jsem od mamky dostala tip na skvělý dýňový koláč, který jsme hned vyzkoušely. Je opravdu velmi jednoduchý a chutný, moc doporučuji!


Charakteristika: křehký, šťavnatý, sladko-slaný koláč, lahodné chuti s jemným nádechem skořice. Za tepla je výborný a voňavý, za studena osvěžující.


Ingredience:
400g dýně
2 jablka
Citronová kůra
Skořice
Cukr
Sůl
Mandle (nebo vlašské ořechy, rozinky)
150g hladká mouka
90g máslo
1 lžička prášku do pečiva
Máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Postup:
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky. Nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, skořici, citronovou šťávu a uvaříme na hustší kaši.


Z mouky másla, špetky soli, prášku do pečiva a 3 lžic vody vypracujeme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy.




Přidáme dýňovou kaši, posypeme spařenými, oloupanými mandlemi a ve vyhřáté troubě cca na 170°C pečeme asi 20 minut dozlatova.




Bohužel nám chyběly mandle, s těmi je to prý ještě daleko lepší...


Zkoušely jsme i obměnu bez dýně - použily jsme pouze čerstvé hrušky, vlašské ořechy, skořicový cukr a trochu rozinek a bylo to taky výborné!

 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Marťa Marťa | 4. listopadu 2014 v 12:28 | Reagovat

Díky za inspiraci, vypadá to fakt jednoduše, to určitě vyzkouším:)

2 Andoriana Eamë Andoriana Eamë | Web | 21. listopadu 2014 v 20:32 | Reagovat

Určitě zkusím! Jo - a zmenši ty fotky, nejsou vidět celé.

3 Amálka Amálka | Web | 22. listopadu 2014 v 14:46 | Reagovat

[2]: Ahoj, ano vyzkoušej - je to fakt moc dobré! Ohledně těch fotek - vím, že jsou v původní velikosti, ale ukazují se mi normálně, i když použiji jiný PC... Nebude to tedy tvým prohlížečem?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama