Tagliatelle s rajčatovou omáčkou a parmazánem

27. února 2015 v 21:28 | Amálka |  > Amálka za plotnou
Dnešní večeře byla v duchu Itálie. Baví mě jednoduchá, pestrá jídla, u vaření si vždy trošku zaimprovizuji a zároveň zarelaxuji. A pokud mám zrovna den volna, tak jako dnes, dopřeju si k nim s radostí i skleničku dobrého vína.


Charakteristika: pestrý, lehký pokrm, s aromatickou vůní po použitých bylinkách, lehce pálivé chuti, zjemněný lahodným, strouhaným parmazánem

Ingredience:
olivový olej
pomodoro (já kupuji v italském obchodě již hotové, ale pokud si chcete vyrobit vlastní základ, stačí spařit pár rajčátek, oloupat a pomačkat)
česnek
sůl (himalájská)
čerstvé nebo sušené bylinky - např. bazalka či tymián
sušená rajčata
(žampiony)
feferonka
polníček
cherry rajčátka
červená paprika
tagliatelle (široké nudle)
parmazán

Postup:
na pánvičce rozehřejeme olivový olej, přihodíme asi 3 větší stroužky na plátky nakrájeného česneku, po pár vteřinách přidáme asi 3 sušená rajčátka, pokrájená na co nejmenší kousky a orestujeme (někdy přidávám i pokrájené žampiony). Přilijeme pomodoro, mírně osolíme, prohřejeme a na závěr pokrájenou čerstvou chilli papričku. Vypneme sporák a přihodíme čerstvé, popř. sušené bylinky. Já jsem tentokrát použila tymián, ale výborná je i bazalka. Ve vedlejším hrnci uvaříme ve vroucí, osolené vodě tagliatelle, scedíme, promícháme nudle s umytou, pokrájenou čerstvou zeleninou a vyklopíme na talíř. Na nudle klademe omáčku a navrch ozdobíme strouhaným parmazánem. Ihned konzumujeme.

K vínu bych doporučila bílé víno, mně osobně k tomu skvěle ladí odrůda Chardonnay.

DOBROU CHUŤ! :)
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Van Vendy Van Vendy | Web | 27. února 2015 v 21:43 | Reagovat

Luxusní a vymazlené. Tři druhy rajčat? Přepych! Ale může to být vážně dobré...

2 Marcelka Celestine Marcelka Celestine | Web | 27. února 2015 v 22:44 | Reagovat

To vypadá dobře, taková jídla mám ráda, hlavně tu zeleninku i zapečenou, ale nudle musím bezlepkové :)

3 Kelíns Kelíns | Web | 28. února 2015 v 8:22 | Reagovat

To vypadá hodně dobře a hlavně zajímavě. Dík za tip :)

4 cincina cincina | Web | 28. února 2015 v 10:23 | Reagovat

Tak to vypadá krásně:) Do Itálie bych se zase jednou chtěla rozhodně podívat:)

5 Ta "neviditelná" :) Ta "neviditelná" :) | Web | 28. února 2015 v 10:49 | Reagovat

Mě se to tak líbí! Hned bych se do toho zakousla, vypadá to tak lahodně a chutně, jenže když se do toho zakousnu tak mi to nechutná -_- Už jsem to jedla a nevím proč mi to nechutná, když to na talíři vypadá tak lahodně! grr :D
Ale máma tohle má ráda, takže děkuji za recept a postup, jelikož na internetu to opravdu nechápu a tady tento chápu hodně dobře a i líp se orientuji :-)

6 kakadyla kakadyla | Web | 28. února 2015 v 13:35 | Reagovat

Jéé já mám takový hlad :) určitě někdy vyzkouším děkuji za recept! :)

7 Elis Elis | Web | 28. února 2015 v 21:31 | Reagovat

Vypadá to velice chutně, lákavě a není to kalorická bomba... brzy vyzkouším, díky za recept...

8 M* M* | Web | 2. března 2015 v 16:15 | Reagovat

Jéé, to vypadá úžasně! Miluju italskou kuchyni :3

http://myway-tofitness.blogspot.cz/

9 Kristeen Kristeen | Web | 2. března 2015 v 17:14 | Reagovat

To vyzerá vážne super :) Niečo podobné tiež doma s maminou robíme :)

10 Intuice Intuice | E-mail | Web | 4. března 2015 v 13:56 | Reagovat

Určitě dobré a zdravé. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama