Cavatelli s cuketou, česnekem, rajčaty a parmazánem

4. března 2015 v 18:48 | Amálka |  > Amálka za plotnou
Tento pokrm jsem se naučila před pár lety od své kamarádky v Itálii. Je opět strašně jednoduchý, lehce stravitelný a hotový během několika minut.



Charakteristika:
Jemná cuketovo-rajčatová omáčka, jemně ovoněná česnekem, doplněná domácími těstovinami a dozdobená parmazánem.

Ingredience:
olivový olej
česnek
cuketa
sušená rajčátka
pomodoro (nebo pár spařených, oloupaných a podrcených rajčat)
himalájská sůl
těstoviny cavatelli (kukuřičná mouka, voda, sůl)

Postup:
  • Na olivovém oleji zprudka orestujeme česnek, po chvíli přidáme cuketu, mírně osolíme, orestujeme
  • Přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčátka, orestujeme
  • Přilijeme pomodoro omáčku, promícháme, prohřejeme
  • Ve vedlejším hrnci krátce uvaříme v osolené vodě koupené či domácí cavatelli. Pokud se směs na pánvi připéká, přidáme pár lžic vody z těstovin na pánev. Směs ochutnáme, popř. dosolíme a vypneme ploténku. Těstoviny scedíme, překlopíme na pánev a promícháme. Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a máme hotovo. No není to rychlovka?

A TO JSEM JÁ, KDYŽ TUTO DOBROTU JÍM POPRVÉ

DOBROU CHUŤ!:)

DOMÁCÍ CAVATELLI

Pokud si chceme vyrobit vlastní cavateli, není to nic těžkého, jen trošku piplačka, uznávám:) Na vál si vysypame trošku kukuřičné mouky (semoliny), přidáme lžičku soli, uprostřed uděláme důlek a nalijeme tam trošku vody. Pomaličku pomocí nože smícháme, až vznikne těstíčko, které vypracujeme na váleček.


Váleček pokrájíme na stejnoměrné kousky, z kterých uděláme znovu mini válečky, doprostřed válečku vtlačíme špejli a přejedeme opatrně dlaní, až se uprostřed udělá dirka.


Po prvních 20 kouscích chytnete do ruky ten správný grif a půjde Vám to samo :) Až to ovládnete, může zkusit i jiné tvary.

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 pavel pavel | Web | 4. března 2015 v 22:34 | Reagovat

Už podle tvého krásného úsměvu je znát, že to bude moc dobré. :)  Já včera taky vařil.

2 Elis Elis | Web | 5. března 2015 v 6:35 | Reagovat

Tohle jsem ještě nikdy nezkoušela uvařit, ale vypadá to skvěle a tak to vyzkouším a díky za recept...

3 Van Vendy Van Vendy | Web | 5. března 2015 v 19:47 | Reagovat

Mám nejraději jídla, která jsou rychlá, jednoduchá a dobrá. A tohle k nim určitě patří!
Zaujaly mě ty domácí těstoviny, občas dělám nudle z klasické mouky (plus voda plus vajíčko), ale z kukuřičné mouky jsem zatím nevyráběla. Nevím, jestli by se mi chtělo dělat s těmito vrtulkami, spíš bych to narolovala jako palačinku a krájela příčně jako delší nudle. Ale dá se s tím vyhrát.
Moc ti to sluší, jseš krásně usměvá, a co víc, usmíváš se i očima.

4 Intuice Intuice | E-mail | Web | 5. března 2015 v 20:13 | Reagovat

Určitě bude dobré, ale s těstovinami by se mi piplat nechtělo! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama