Těstoviny se špenátem

14. dubna 2015 v 19:00 | Amálka |  > Amálka za plotnou
Někdy si připadám trochu jako Pepek námořník, protože když nemám delší dobu špenát, dostanu z toho úplný absťák. Chutná mi na všechny způsoby - jak čerstvý v salátu, tak dušený třeba k těstovinám nebo k nokům. Jednoduchý recept, který dnes uvádím, je moje vůbec nejoblíbenější kombinace a jídlo je hotové do 15 minut.



Suroviny:
špenát - celé listy, nedrcený (nejradši mám bonduelle nebo čerstvý)
1 cibule
2 stroužky česneku
0,1l smetany
sůl
pepř
olej
těstoviny - já používám mašličky panzzani
Ozdoba - např. rajče, okurka, římský salát, ředkvička...
(těstoviny někdy po uvaření promíchám s polníčkem, to je také moc dobré)

Postup:
Na oleji orestujeme do zlatova pokrájenou cibulku, přidáme špenát, trochu vody, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou cca 10minut. Pak přilijeme smetanu, vypneme sporák a přidáme utřený česnek. V druhém hrnci uvaříme do měkka osolené těstoviny, scedíme a vyklopíme na talíř. Doprostřed dáme špenát a ozdobíme zeleninou. Ihned podáváme.

DOBROU CHUŤ!:)
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Gil Gil | Web | 14. dubna 2015 v 21:14 | Reagovat

Jé Amálko to vypadá úžasně♥ Mám teď na něj strašnou chuť a připravit to přesně podle obrázku i s tou zeleninou :-) A taky že připravím, až budu doma! :-) Je sympatické, když má někdo takhle rád špenát :-) Já jsem vegan, přítel taky skoro vegan. Ještě nejíme cibuli a česnek, ale to není problém, recepty budou dokonalé i tak♥

Ááá, je sympatický výsledek té ankety :-)

2 ľúbezná ľúbezná | E-mail | Web | 15. dubna 2015 v 10:36 | Reagovat

asi si spravím na obed! mňam mňam!

3 Meduňka Meduňka | Web | 15. dubna 2015 v 13:28 | Reagovat

Paráda, lehké jídlo, žádná jíška v tom...bezva inspirace. A já si život bez masa neumím představit, tak bych si k tomu dala ještě buřtík a vynechala těstoviny. :-)

4 slecna22 slecna22 | Web | 25. dubna 2015 v 23:44 | Reagovat

mŇaaam :333

já si dělala jednu dobu i šťávu z čerstvého špenátu :D

5 Amálka Amálka | Web | 26. dubna 2015 v 8:49 | Reagovat

[4]: Šťávu ze špenátu mám také ráda, dělám si jí napůl s mrkvičkou :)

6 Kosma Kosma | Web | 4. května 2015 v 16:06 | Reagovat

Taky tak dělám špenát! :-) Ale poslední dobou mi přijde, že je kumšt, koupit dobrý zmražený!

7 Amálka Amálka | Web | 4. května 2015 v 16:51 | Reagovat

[6]: Souhlasím, kolikrát dobrý mražený špenát je kvalitnější než ten čerstvý. Nízkými teplotami se prý vitamíny vůbec nezničí.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama