Brambory pečené v alobalu

22. července 2015 v 23:43 | Amálka |  > Amálka za plotnou
Tento geniální a snadný recept mile překvapí nejen zeleninožrouty, ale i kdejakého zatvrzelého masožravce. A neříkám to jen tak do větru, ale mluvím ze zkušenosti. Už několikrát se mi totiž stalo, že když se po steakové žranici oddělal gril a já si do rozpálených uhlíků hodila svoje brambory, byly posléze znárodněny ve prospěch většiny se slovy " ty brďo, to je neuvěřitelný! Lepší jak maso, fakt!" Takže, připravte se raději dopředu na to, že dáte-li někomu ochutnat, moc na Vás nezbyde. Buďte tedy prozíravý a nachystejte si raději víc než míň. Upečené brambory jsou dobré i studené na druhý den.



A jak na ně? Budete potřebovat:

Ingredience:
brambory
nivu
česnek
máslo
sůl
pepř
alobal

Postup:
Já tohle jídlo vždycky nejradši připravuji někde venku, třeba u vody. Předvařím si dopředu brambory a do druhé misky nastrouhám nivu, kterou opepřím a přidám utřený česnek.


Následně jen naplním - bramboru rozkrojím na prkénku napůl, lžičkou vydlabu v obou půlkách otvor, osolím, dám tam kousek máslíčka a naplním nivovou směsí. Poté složím bramboru do původního stavu a zabalím do alobalu. A kam s vydlabanými kousky? Šup do pusy :)


Zatímco jsem chystala jídlo, Bety si byla zaplavčit (nedobrovolně:)

A příteli se podařilo vyfotit tohoto krásného motýlka

Brambory zahrabete cca na půl hodiny do uhlíků - buď přimo do ohniště nebo klidně i do malého grilu. Všude to za chvíli zavoní nivou, mňam. Když máte pocit, že jsou brambory hotové, vylovíte zkušebně jednu, a když má kůrčičku dohněna, je to vončo a můžete se vrhnout i na ostatní.


A tady už je výsledek. Krásně to voní a ještě líp chutná!

DOBROU CHUŤ :)

Máte rádi pečeňáky v ohni? Už jste je letos měli?
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Zita Zita | Web | 23. července 2015 v 16:50 | Reagovat

Tak to je úplná rarita, když někomu sedne na ruku motýlek a navíc je krásně vyfocený, je to myslím babočka paví oko, ale možná se pletu.

Brambory určitě vyzkoušíme, jen co vytáhneme ze sklepa náš malý kotlíkový grileček.

2 Zita Zita | Web | 23. července 2015 v 16:52 | Reagovat

Jo, pečeňáky v ohni pamatuju z dětství, ale ne v alobalu.

3 Kosma Kosma | Web | 23. července 2015 v 20:09 | Reagovat

Krásný fotky! Až přestanou ty šílený vedra, vyzkouším u ohýnku! K vegetariánství mi chybí už jen malinko vůle a motivace...

4 Van Vendy Van Vendy | Web | 23. července 2015 v 20:11 | Reagovat

Krásná fotka s motýlem!
A brambory musely být eňo ňuňo, lepší než z pětihvězdičkové restaurace. Pamatuji si, že jsme pekli brambory, když jsme pálili bramborové natě a různé chebzí shrabané a oschlé, vždycky jsme tam naházeli pár brambor a pak, jak dodoutnalo, jsme je vyhrabovali z popela. Šlupka zčernalá, ale vnitřek božský.
Podobný šmak se mi povedl, když jsem umělecky připálila brambory, normálně vařené. I když, spíš než umělecky bych měla říct, zapomnětlivě. :-)
Máš je bomba vylepšené, s nivou a česnekem musely být vynikající!

5 Meduňka Meduňka | Web | 24. července 2015 v 11:40 | Reagovat

Mňam! Už jsem letos brambory podobně dělala, na grilu a uvnitř s bylinkovým tofu a byly výborné. K tomu ani žádný maso netřeba :-)

6 Gil Gil | Web | 26. července 2015 v 13:08 | Reagovat

♥Ten motýlek je kouzelný :-)
Tvé brambory musí být naprosto úžasné! :-)
Naše jsou chudší, musí se obejít bez česneku a nivy, takže je jen hodím do popela po táboráku, ale i tak je miluji.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama