Rybízová jogurtová bublanina podle Svatojánky

28. července 2015 v 9:12 | Amálka |  > Amálka za plotnou
Jelikož jsem doma měla velkou zásobu rybízu, upekla jsem k snídani bublaninu. Vsadila jsem na jistotu a našla si recept od kuchařky ze Svatojánu. Pokud tuto báječnou paní neznáte, moc doporučuji navštívit její webové stránky popř. fcb. Celý recept, podle kterého jsem pekla, naleznete zde.



Ingredience:
1 velký bílý jogurt (500g)
5 vajec
100g cukru krystal
100g moučkového cukru
350g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
máslo na vymazání formy a hrubá mouka na vysypání


Postup:
Dohladka rozmícháme žloutky s cukrem krystal, přidáme postupně jogurt a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech, posypeme rybízem a pečeme na 180°C 15-20min. Mezitím z bílků, moučkového a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh a rozetřeme na předpečený koláč. Dalších 15-20min. dopečeme.


DOBROU CHUŤ! :)
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Denisse Beauty Denisse Beauty | Web | 28. července 2015 v 9:48 | Reagovat

Vypadá božsky :)

2 Zita Zita | Web | 28. července 2015 v 17:34 | Reagovat

To vypadá úúúúžasně, mňam!!

Vyzkoušela bych, ale my už rybíz nemáme a do lesa na borůvky se ještě nedostanu, určitě si ale k tobě na recept přijdu, až budu něco mít. ;o)

3 Elis Elis | Web | 28. července 2015 v 20:32 | Reagovat

No vypadá báječně, rybíz jsem bohužel před chvíli snědla, mám nejraději ovoce syrové... recept si schovám na víkend, rybíz se dá ještě sehnat v Kauflandu, Albertu, Lidlu atd. ...

4 Natt skog Natt skog | Web | 30. července 2015 v 14:30 | Reagovat

Páni. To vypadá skvěle. :)
Mám dotaz: Jsi vegetariánka? :)

5 Amálka Amálka | Web | 31. července 2015 v 12:35 | Reagovat

[4]: Občas si dám čerstvou rybu (rybaříme) + domácí vejce a mléko taky. Ostatní masíčko nee. Vadí mi dnešní konzumní přístup ke zvířatům a vlastně na něj ani nemám chuť. A ty? :)

6 Nusi Nusi | Web | 1. srpna 2015 v 17:43 | Reagovat

to základní (ta druhá fotka) to děláváme taky, akorát tak nedáváme tu pěnu(či jak jinak to nazvat), ale určitě to vyzkouším, vypadá to i takhle moc dobře:))

7 Luci Luci | E-mail | Web | 2. srpna 2015 v 18:37 | Reagovat

mňam ♥ vypadá to tak chutně :) bublaninu u nás dělá jen babička, ale podle tvého receptu ji nejspíš zkusím taky :)

8 Sugr Sugr | E-mail | Web | 3. srpna 2015 v 18:38 | Reagovat

Mňam, mňam, mňam...
Tak napapala jsem se jen z tvé fotky, protože si sladké již dlouho úspěšně odpírám!:-)

9 Kelíns Kelíns | Web | 4. srpna 2015 v 8:38 | Reagovat

Jé, ty mi děláš chutě :) Povedla se.

10 Andoriana Andoriana | E-mail | Web | 5. srpna 2015 v 16:52 | Reagovat

Ta vypadá úplně úžasně... Já si chci upéct dort k blogovým narozkám :D

11 Ella Ella | E-mail | Web | 13. srpna 2015 v 10:21 | Reagovat

No teda , právě jsem dostala šílenou chuť si dát bublaninu! :D Vypadá úžasně a hned odpoledne vyzkouším!:)

12 Ell Ell | Web | 13. srpna 2015 v 12:58 | Reagovat

Vypadá to hrozně dobře :) V mrazáku mám zrovna rybíz, který jsem neproměnila v marmeládu, takže to určitě zkusím!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama