Bramborová pizza

23. srpna 2015 v 10:27 | Amálka |  > Amálka za plotnou
Toto je jeden z báječných receptů, ke kterému mě inspirovala kniha Ispirato da Italia, ale trošku jsem si ho upravila k obrazu svému. Protože doma nemám pravou italskou mouku "grano tenero", porušila jsem jednu z hlavních zásad pro přípravu dobrého těsta a nahradila ji českou hladkou :) Velký úspěch měla placka hlavně u dětí, je to v podstatě taková křupavá pizza se zemáky navrchu.

Co budete potřebovat?
1/2 droždí
sklenici vlažné vody
půl kila hladké mouky
sůl
pepř
olivový olej
6 vařených brambor


Postup:
Půlku droždí nadrobte a rozpuste ve vlažné vodě. Přelijte do větší mísy a postupně začněte vařečkou přimíchávat mouku, až Vám vznikne těsto, které se nelepí na okraje. Chce to dost síly. Pak přikryjte utěrku a nechte hodinku vykynout. Mezitím si dejte vařit brambory ve slupce a po uvaření a vychladnoutí nakrájejte na kolečka. Vykynuté těsto rozprostřete na plech s pečícím papírem, osolte, pokapejte olivovým olejem a navrch naskládejte na pokrájené brambory. Kolečka ještě pomašlujte olivovým olejem, ať se upečou pěkně do zlatova, osolte, opepřete a dejte zapéct cca na 20 min. na 250°C.


Dobrou chuť! :)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Cítíte se v životě svobodně?

Ano
Ne

Komentáře

1 Zita Zita | Web | 23. srpna 2015 v 10:44 | Reagovat

Vypadá to moc lákavě, ale nedám si, protože chci hubnout. Možná si opeču jen brambůrky bez toho těsta, ale až přijedou vnoučata v týdnu, tak zkusím. Dík za tip.

2 Zita Zita | Web | 23. srpna 2015 v 10:45 | Reagovat

Nejdou mi dát hvězdičky, nevím proč.

3 Amálka Amálka | Web | 23. srpna 2015 v 10:50 | Reagovat

[2]: Není zač, Zito. Mouka na dietku není dobrá, to máš pravdu :) Hvězdičky nevím proč Ti nefungují, mně se zobrazují normálně. Možná to bude pomalým PC, jinak nevím..

4 Batty Amnesia Batty Amnesia | Web | 23. srpna 2015 v 13:08 | Reagovat

Mňam tá vyzerá veľmi dobre mám rada pečené zemiaky a o zemiakovej pizze čítam prvý krát.

5 Van Vendy Van Vendy | Web | 23. srpna 2015 v 22:06 | Reagovat

Tahle bramobrová pizza vypadá vážně zajímavě! A s hladkou moukou bych si nedělala hlavu, kdybys byla v Itálii, vzala bys italskou, ale páč jsi v Česku, musíš vzít v povděk tuzemskou.
Já kdysi dělala bramborovou pizzu ze syrových brambor, a bylo to na etapy. Na pánev nastrouhat brambory, promíchat se solí a třeba pepřem, uplácat na placku a zapékat. Pak přidat postupně nějaký ten salám, cibulu, papriku, rajčata a sýr. Dobré je i zakrýt to pokličkou. Takhle jsem to dělala klasicky na plynu, v troubě jsem nezkoušela, ale šlo by to taky.
A pizza s bramborama? Proč ne? V Brně prodávají burek s bramborama, a jak je dobrý. Takže, pizza může být též. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama