Maminčin hruškový koláč

19. října 2015 v 17:04 | Amálka |  > Amálka za plotnou
Tento báječný koláč peče s oblibou moje maminka. Je velice jednoduchý, a proto jsem si od ní tentokrát vzala recept a příště ho vyzkouším sama. Chutná podobně jako cheessecake a ovoce do něj se dá kombinovat podle toho, co zrovna doma máte. Mě osobně chutná nejvíce s jablky. S hruškami je ale také výborný, jen více sladký.



Těsto na korpus:
200g hladké mouky
1 vejce
1 kypřící prášek
1/3 kostky másla (80g)
100g cukr krupice

Těsto vypracujte a vymačkejte do dortové formy. Na těsto dále přidejte pokrájené hrušky cca 5-6ks (výborná jsou i jablíčka nebo maliny)


Poleva na koláč:
2 plnotučné zakysané smetany
1 smetana ke šlehání 33%
100g moučkového cukru (pokud děláte koláč s hruškami, stačí jen polovina dávky cukru)
1 vejce
1 vanilkový puding

Ingredience lehce promíchejte vrtulkovým šlehačem a nalijte rovnoměrně na hrušky. Okraje těsta upravte do úrovně těsta a dejte dozlatova zapéct do předehřáté trouby 160°C na 45 minut.


Koláč skvěle chutná jak teplý, tak vychlazený z lednice, kde vydrží až 3 dny. Podle chuti můžete dozdobit šlehačkou.


DOBROU CHUŤ! :)
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Zita Zita | Web | 19. října 2015 v 18:48 | Reagovat

Vypadá přímo luxusně

2 Týna Týna | 19. října 2015 v 21:33 | Reagovat

Dáš prosím "To se mi líbí" na odkazech pod tyhle dvě fotky?
http://www.mundo.cz/soutez/kaplicka-irsko
http://www.mundo.cz/soutez/pohled-na-dunmore-head :-) moc díky!! :-)
(podmínka je přihlášení na facebook)

3 angorkaa angorkaa | Web | 20. října 2015 v 19:17 | Reagovat

To vypadá chutně :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama