Hermelín v alobalu

17. dubna 2016 v 14:01 | Amálka |  > Amálka za plotnou
Poradím Vám recept, jehož příprava se může zdát až triviální, nicméně je to mňamka, v cukuletu hotová a neurazíte s ní ani návštěvu. Hermelín je sýr, který můžete mít poměrně dlouhou dobu v lednici a nic se mu nestane. Poslouží tudíž i jako ideální tzv. "železná zásoba", když se ocitnete v situaci, že Vám kručí v břiše a není právě nic navařeno. V tu chvíli stačí vzít rychlo 2 vrstvy alobalu, sýr pokapat olejem, obalit dle chuti v koření (výborný je zelený pepř nebo grilovací koření), popř. v bylinkách a na 2x zabalit, aby se nespálil. Položíte ho nasucho na pánev, přiklopíte pokličkou a necháte v alobalu na mírném ohni pěkně prohřát. Trvá to asi 10-15 minut a už můžete servírovat. Hermelín chutná zrovna jako z grilu, rozdíl zaručeně nepoznáte. Já si k němu většinou připravím i brambory s máslíčkem a jarní cibulkou, zeleninový salát a dozdobím podle nálady brusinkovou nebo sweet chilli omáčkou, která tomu všemu dodá teprv ten správný šmrnc! Chutná ale i s chlebem.


DOBROU CHUŤ! :)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Sugr Sugr | E-mail | Web | 18. dubna 2016 v 21:40 | Reagovat

Amálko ty mi teda děláš chutě, ještě že už musím jít do postele, jinak snad na tu dobrotu jdu hned!:-)

2 Jirka Jirka | 19. dubna 2016 v 13:20 | Reagovat

Hermelín mi chutná a tohle bych i možná zvládl :) Na fotce to vypadá luxusně!!

3 Tweery Tweery | Web | 27. dubna 2016 v 10:37 | Reagovat

No, hermelín sice nejím, ale jak o tom čtu, nabíhají mi chutě!
A ještě ta fotka... Ach.. ♥
Úplně ňami

4 Teri Teri | Web | 1. května 2016 v 10:01 | Reagovat

Tenhle hermelín z alobalu jsem měla a je to ňamka. ♥♥♥ chtěla jsem to udělat doma ale ten recept jsem přesně neznala. supr tak to v nejbližší době udělám. ♥

5 Kosma Kosma | Web | 27. června 2016 v 23:53 | Reagovat

Jj, tohle dělávám a můžu - ale používám spíš troubu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama