Skořicový koláč s jablky

6. května 2016 v 22:23 | Amálka |  > Amálka za plotnou
Včera udělal přítel výborný koláč, na který našel návod kdesi na internetu. Jelikož se po něm jenom zaprášilo, upekla jsem ho dnes znova a je prostě vynikající! Geniálně jednoduchý, luxusní moučník k snídani nebo pro návštěvu ke kafíčku.



Ingredience:
2 větší vejce
8 lžic třtinového cukru
150 g polohrubé mouky
8 lžic oleje
5 lžic mléka
2 lžičky skořice
1/2 přášku do pečiva
3-4 jablka
máslo a hrubá mouka na vymazání formy


Postup:
Žloutky, cukr a olej utřeme do hladka, přidáme mouku, prášek do pečiva, mléko, skořici a na závěr jemně vmícháme sníh z bílků.


Směs přelijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na koláč, přidáme pokrájená jablka a upečeme na 160°C, cca 25 minut. Jestli je koláč hotový zjistíme vpichem špejle (musí zůstat suchá). Necháme vychladnout a teprve potom krájíme.


DOBROU CHUŤ! :)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Sugr Sugr | E-mail | Web | 8. května 2016 v 20:12 | Reagovat

Geniálně mňamozní - slint! :-)

2 Janča Janča | Web | 13. května 2016 v 18:15 | Reagovat

Jééé, ten vypadá nádherně! Doma někdy děláváme švédský koláč s jablky - kdybys chtěla, napiš mi, a pošlu ti recept - je to koláč, který má celkem tenký korpus hlavně z ořechů, másla a trochu mouky a na vrchu je pyré z vařených jablek, trochu cukru a skořice. A je to úplně neskutečně dobré:) Ještě se šlehačkou na vrchu... Ale je to teda do podzimu.

3 Sariklen Sariklen | Web | 4. června 2016 v 14:54 | Reagovat

Kombinace skořice a jablek je nesmrtelná! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama