Tvarohový koláč s rebarborou - doporučuji!

11. května 2016 v 20:10 | Amálka |  > Amálka za plotnou
Dnes Vám doporučím můj dnešní objev, na který jsem právem hrdá! Jedná se o nadpozemsky lahodný rebarborový koláč. Jsem z něj naprosto nadšená, úžasně voní a ještě lépe chutná. Je lehoučký, příjemně nasládlý, nadýchaný a šťavnatý. Pokud se tu najde někdo, kdo nemá rebarboru rád, dají se místo ní klidně použít třeba maliny, ostružiny nebo broskve.


Ingredience:
7-8ks rebarbory
200g polohrubé mouky
50g cukru
100g másla
2 lžičky kypřícího prášku
400g tvarohový dezert vanilka - Pilos (z Lídlu)
3 vejce
2 lžičky solamylu
3 lžíce malinového sirupu
3 lžíce třtinového cukru
hrubá mouka a máslo na vysypání dortové formy



Postup:
Rozehřejeme troubu na 200°C. Z 200g polohrubé mouky, 50g cukru, 100g másla a dvou lžiček kypřícího prášku si připravíme drobenku.


Oloupeme rebarboru (od širší strany k tenčí) a nakrájíme ji na kousky.


Poté ji se třemi lžícemi rybízového sirupu a 3 lžícemi třtinového cukru pod pokličkou podusíme 10 minut. Necháme vychladnout.


3/4 drobenky vysypeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané dortové formy a na drobenku navrstvíme tvarohovou směs (tvarohový dezert, 3 žloutky, solamyl + jemně vmíchaný sníh ze tří bílků).


Na tvarohovou směs rovnoměrně poklademe podušenou rebarboru.


Na závěr posypeme zbytkem drobenky a dáme na 35 minut zapéct do trouby, předehřáté na 200°C.


Koláč chutná nejlépe čerstvě vytažený z trouby!


DOBROU CHUŤ! :)
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Janča Janča | Web | 13. května 2016 v 18:16 | Reagovat

Teda, rebarboru jsem ještě nikdy do ničeho nepoužila, co to vlastně přesně je?:) A jak chutná? :)

2 Amálka Amálka | Web | 13. května 2016 v 18:36 | Reagovat

[1]: Ahoj Jančo, rebarbora nebo taky reveň kadeřavá je lahůdková zelenina. Má nasládlou, lehce nakyslou chuť po šťovíku. Když se přidá do moučníku, dodá mu zajímavou netradiční chuť. Teď zrovna je doba sklizně, tak je rebarbora k dostání všude - viděla jsem ji tento týden třeba v Lídlu. Řapíky se musí před úpravou oloupat, listy se nepoužívají. PS: Ten recept na švédský koláč mi prosím pošli na email, moc ráda vyzkouším :) augustineF@seznam.cz

3 Janča Janča | Web | 13. května 2016 v 19:42 | Reagovat

Jééé, tak to jsem nevěděla. že je teď doba sklizně, to budu muset něco vyzkoušet :-). Mám teď spoustu receptů, co jsem chtěla napsat na blog, ale kvůli studiu moc nestíhám. :(Recept ti moc ráda pošlu, ale budu moct, až budu doma, nebo po zkoušce, co budu mít v úterý - kdybych zapomněla, ozvi se mi na můj mail:-): anaj.anelez@gmail.com

4 Amálka Amálka | Web | 13. května 2016 v 20:14 | Reagovat

[3]: Supr, díky. Kdyžtak písnu :)

5 Łucie. Łucie. | Web | 14. května 2016 v 13:35 | Reagovat

Jednou si vzpomínám, když jsem byla menší, jak jsem byla u kamarádky a její mamka nám přinesla rebarborový koláč. Na to jsem ji řekla, že nehodlám jíst zelené stonky jako nějaký hlodavec :DD

6 Sugr Sugr | E-mail | Web | 24. května 2016 v 18:49 | Reagovat

Vypadá velmi mňamozně, mlask!:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama