Broskvová kynutá buchta s drobenkou

20. srpna 2017 v 16:52 | Amálka |  > Amálka za plotnou
Minulý týden nám na zahrádce dozrála spousta slaďoučkých, šťavnatých broskví, tak jsem z nich udělala opravdu výbornou buchtu. Kynuté těsto a já se zrovna moc nemilujeme, protože se mi jen málokdy povede na jedničku. Tentokrát to ale dopadlo supr čupr, tak jsem měla opravdu radost :) A po buchtě se jen zaprášilo.



Ingredience:
Těsto: 1vejce, 42g droždí (1 kostka), špetka soli, 200ml mléka, 385g polohrubé mouky, 40g cukru krupice, 50g másla
Drobenka: 20g vanilkového cukru, 50g moučkového cukru, 60g másla (změklého), 90g hrubé mouky
+ broskve: cca 7ks (případně jiné ovoce, výborné jsou např. ostružiny)
+ máslo na vymazání plechu, hrubá mouka na pomoučnění válu nebo jiné pracovní desky

Postup:
Do větší, nejlépe plastové mísy nasypte polohrubou mouku, doprostřed udělejte důlek a přidejte vlažné mléko, které jste při ohřevu promíchali s cukrem. Potom do mléka rozdrobte kostičku čerstvého droždí, zakryjte utěrkou a nechte vyběhnout kvásek (cca 10-15 minut). Poté přidejte 1 celé vejce, špetku soli a máslo a vypracujte těsto. Sůl dejte bokem k mouce, ne přímo do kvásku. Opět zakryjte utěrkou a nechte asi 30 minut kynout. Těsto rozválejte na pomoučněné ploše, poté rozprostřete na velký vymazaný plech a opět nechte asi 10 minut vykynout. Poté na něj vedle sebe naskládejte očištěné, na plátky nakrájené broskve a posypte drobenkou, kterou připravíte ručním smícháním výše uvedených surovin (promnutím mezi prsty). Pečte na 175°C asi 15 minut dozlatova.

Tip: připravte k buchtě konvičku lahodné melty s medem a mlékem a nezapomenutelná snídaně je na světě!

DOBROU CHUŤ! :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama